Kniha, Fortuna Libri, 2018, Jaroslava Bednářová Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že - bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce; - meloun patří nejen... Celý popis
Koupit za 343 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Doprava:
48 Kč
Skladem
343 Kč
Koupit za 343 Kč
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
Doprava:
72 Kč
313 Kč
Koupit za 313 Kč
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Doprava:
25 Kč
Skladem
334 Kč
Koupit za 334 Kč
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
Doprava:
69 Kč
Skladem
296 Kč
Koupit za 296 Kč
Kosmas Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Doprava:
39 Kč
429 Kč
Koupit za 429 Kč
Popis
Kniha, Fortuna Libri, 2018, Jaroslava Bednářová
Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.
Tak může někoho překvapit, že
- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;
- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;
- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;
- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.
Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.
Tak může někoho překvapit, že
- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;
- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;
- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;
- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.
Parametry
Žánr | kuchařky |
Rok vydání | 2018 |
Nakladatelství | Libri |
Autor | Jaroslava Bednářová |
Počet stran | 328 |
Výrobce | Fortuna Libri |
Vazba | Pevná bez přebalu lesklá |
Jazyk | české |
Váha | 772 gramů |
ISBN | 978-80-7546-173-5 |