Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že - bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce; - meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na... Celý popis
Koupit za 313 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
Doprava:
72 Kč
Skladem
313 Kč
Koupit za 313 Kč
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
Doprava:
69 Kč
Skladem
296 Kč
Koupit za 296 Kč
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
Doprava:
69 Kč
Skladem
301 Kč
Koupit za 301 Kč
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
Doprava:
45 Kč
Skladem
313 Kč
Koupit za 313 Kč
Euromedia Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni
Doprava:
49 Kč
Skladem
429 Kč
Koupit za 429 Kč
Popis
Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.
Tak může někoho překvapit, že
- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;
- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;
- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;
- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.
Když se prolne svět starých apatykářů a lékařů se světem kuchařů, přidají se k nim botanici a mistři malíři, vznikne kniha pro radost všem dnešním zvídavým mlsounům a ctitelům říše rostlin.
Tak může někoho překvapit, že
- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;
- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;
- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;
- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.
Když se prolne svět starých apatykářů a lékařů se světem kuchařů, přidají se k nim botanici a mistři malíři, vznikne kniha pro radost všem dnešním zvídavým mlsounům a ctitelům říše rostlin.
Parametry
Žánr | kuchařky |
Rok vydání | 2018 |
Nakladatelství | Libri |
Autor | Jaroslava Bednářová |
Počet stran | 328 |
Výrobce | Fortuna Libri |
Vazba | Pevná bez přebalu lesklá |
Jazyk | české |
Váha | 772 gramů |
ISBN | 978-80-7546-173-5 |